210 7643187Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210 7649008Τηλέφωνο Διευθυντή

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ


αγαπητοί γονείς,

την ερχόμενη εβδομάδα (από 23/3) θα ξεκινήσει σταδιακά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές του σχολείου μας, όλων των τάξεων. Θα χρησιμοποιηθεί τόσο η Ασύγχρονη όσο και η Σύγχρονη Εκπαίδευση με συγκεκριμένο πρόγραμμα για το οποίο θα ενημερωθείτε ηλεκτρονικά.

 Ασύγχρονη Εκπαίδευση - Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

 Σε αυτό το είδος εκπαίδευσης, ο καθηγητής αναρτά διδακτικό υλικό (κάθε μορφής), οι μαθητές το μελετούν σε δικό τους χρόνο και αποστέλουν τις απαντήσεις-εργασίες τους (εφόσον αυτό ζητηθεί από τον καθηγητή) χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο μέσο επικοινωνίας, το οποίο καθορίζεται από το σχολείο και είναι ασφαλές για τους μαθητές.

Η ανάρτηση εκπαιδευτικού υλικού έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμαστικά (νέο υλικό, γενικότερα) και θα οργανωθεί συστηματικά την ερχόμενη εβδομάδα.

Σας παρακαλούμε να εγγράψετε το παιδί σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), διότι είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν διδακτικοί πόροι που υπάρχουν εκεί και έχουν δημιουργηθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Η εγγραφή γίνεται εδώ: https://register.sch.gr/students/  και θα σας ζητηθεί ο Αριθμός Μητρώου του παιδιού σας, τον οποίο μπορείτε να δείτε σε κάποιον πρόσφατο Έλεγχο Τετραμήνου. Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, επικοινωνήστε με το σχολείο τηλεφωνικά ή στο [email protected].

Σχετικά με τον τρόπο αποστολής εργασιών των μαθητών προς τους καθηγητές τους, σας ενημερώνουμε ότι θα χρησιμοποιηθούν (α) η επικοινωνία μέσω email, (β) το cloud του σχολείου, (γ) η ηλεκτρονική τάξη του ΠΣΔ. Για όλους αυτούς τους τρόπους θα ενημερωθείτε αναλυτικά όταν χρειαστεί.

Σύγχρονη Εκπαίδευση - Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Το είδος αυτό εκπαίδευσης υλοποιείται με τηλεδιάσκεψη. Οι μαθητές προσκαλούνται στην ηλεκτρονική τάξη του καθηγητή, συνδέονται μέσω συσκευής (υπολογιστή, tablet, κινητού) που διαθέτει μικρόφωνο και κάμερα, και παρακολουθούν ζωντανά το μάθημα.

Τα μαθήματα αυτά θα προγραμματιστούν σε ώρες σχολικού ωραρίου, όχι απογευματινές. Η πρόσκληση κάθε μαθητή ατομικά για τη συμμετοχή σε τηλεδιάσκεψη θα γίνεται μέσω του δικού σας email (όπως το έχετε δηλώσει στο σχολείο). Η πρόσκληση αυτή θα αποτελείται από ένα ασφαλές link (θα γίνεται χρήση password) στο οποίο πρέπει να μπει ο μαθητής, από όπου και θα γίνει η τηλεδιάσκεψη.

Προς το παρόν είμαστε σε αναμονή των προσωπικών λογαριασμών των καθηγητών για την πλατφόρμα της τηλεδιάσκεψης, οι οποίοι θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Παιδείας. Οι τηλεδιασκέψεις θα ξεκινήσουν άμεσα μετά από αυτό.

Γενικότερα

Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει ισχύον email στο σχολείο, δικό σας και όχι του παιδιού σας, διότι όλη η επικοινωνία για την διδακτική λειτουργία του σχολείου θα γίνεται μέσω αυτού.

Για κάθε δραστηριότητα θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση στο site του σχολείου.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία σας και για κάθε καλή ιδέα ή πρακτική που θα θέλατε να μας προτείνετε.

 
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας