210 7643187Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210 7649008Τηλέφωνο Διευθυντή

ΤΟ ΤΡΕΝΟ

"Ταξιδιάρικο και ονειροπόλο, ανησυχητικό και μυστηριώδες, δυναμικό και παράφορο είναι το πέρασμα από την εφηβεία στην ενηλικίωση". Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας της Α Λυκείου με θέμα "Εφηβική ηλικία και λογοτεχνία: το μυθιστόρημα εφηβείας" οι μαθήτριες της Α Λυκείου Βασιλοπούλου Ουρανία, Κάνδια Ευαγγελία, Ντόκα Χαρίκλεια, Ρουμπάκη Ειρήνη, Σεγγούνη Ευσταθία, Μαυρίδη Άννα, Φέγγαρη Παναγιώτα και η καθηγήτριά τους Ψαροπούλου Αθηνά παρακολούθησαν το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 τη θεατρική παράσταση για εφήβους "Το Τρένο", στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρόκειται για το θεατρικό έργο του Λένου Χρηστίδη, που τοποθετεί τους έφηβους ήρωές του σ' ένα τρένο με ερμητικά κλειστές πόρτες και άγνωστο προορισμό. Οι επιβάτες αυτού του τρένου κάνουν ένα ταξίδι αυτογνωσίας, διανύουν μια πορεία ενηλικίωσης με πολλές αναταράξεις και νέες εμπειρίες.

Οι μαθήτριές μας μαγεύτηκαν από το φιλόξενο κτίριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και μετά το τέλος της παράστασης, συζητώντας για τις εντυπώσεις τους μίλησαν για τους συμβολισμούς του έργου, τη ροκ μουσική του αλλά και για τη δική τους πορεία ενηλικίωσης, για τα δικά τους σχέδια και τους δικούς τους στόχους!

 

H υπεύθυνη καθηγητρια

κ. Ψαροπούλου Αθηνά

 
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας