210 7643187Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210 7649008Τηλέφωνο Διευθυντή

Ευχαριστίες

Η δουλειά μας
Κατά τους 8 μήνες της σχολικής χρονιάς η ομάδα μας, V-SPACE, είχε έναν πολύ σαφή στόχο: Privacy by Default!
Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα ασφαλές δίκτυο μέσω του οποίου οι πολίτες μιας κοινότητας θα μπορούσαν να επικοινωνούν και να ελέγχουν τις έξυπνες συσκευές των σπιτιών τους χωρίς να εξαρτώνται από παρόχους επικοινωνιών και χωρίς να παρακολουθούνται από αυτούς.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού CanSat in Greece 2023, η ιδέα μας αυτή υλοποιήθηκε σε μικρογραφία. Ωστόσο με πλήρη επιτυχία και αποτελεί ίσως ένα παράδειγμα (proof of concept) του πως θα μπορούσε κάτι ανάλογο να γίνει σε πραγματική κλίμακα.
Ένας δεύτερος στόχος του δορυφόρου μας, καθώς είναι γεωστατικός, είναι η λήψη φωτογραφιών της περιοχής (του δάσους στον Υμηττό) και η ανάλυσή τους μέσω νευρωνικού δικτύου, ώστε όλοι να ειδοποιούνται άμεσα σε περίπτωση που σε κάποια φωτογραφία αναγνωριστεί φωτιά.

Ήταν ένα πολύπλοκο σύστημα από πλευράς λογισμικού. Ωστόσο δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας, αναζητήσαμε και μάθαμε πολλά καινούργια πράγματα και τελικά πετύχαμε να υλοποιήσουμε ένα λειτουργικό και ασφαλές δίκτυο επικοινωνίας.

Στις 26-30 Ιουνίου εκπροσωπούμε την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό CanSat in Europe 2023 που διοργανώνεται από τον ESA.

Ευχαριστούμε θερμά για την σημαντική οικονομική και ηθική υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια εξέλιξης των εργασιών του project μας:

1. τον δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόρη Κατωπόδη (και ως δήμαρχο, αλλά και ως "παλιό καλό φίλο" καθώς υποστηρίζει ενεργά το σχολικό μας hackerspace εδώ και πολλά χρόνια)

2. NCC - Περιβαλλοντικές Μελέτες ΕΠΕ

3. Τhes3D - 3D Solutions Partner

Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης μέσω του οποίου κατέστη δυνατή η μετάβαση όλης της ομάδας στην Ισπανία και τον κ. Νίκο Χαρδαλιά για το προσωπικό ενδιαφέρον επί του θέματος.

Ευχαριστούμε επίσης για το έμπρακτο ενδιαφέρον και την οικονομική υποστήριξη που εκδήλωσαν προς την ομάδα μας:

1. Λάμδα Σταρ Α.Ε.

2. Uni.Systems

3. Ενδοσκοπική Α.Ε.

4. PeopleCert

5. Αφοι Πορτοκαλίδη Α.Ε.

6. Dimex SA

7. Coffee Island

8. Α.Σ. Άτλας Δάφνης - Υμηττού

9. E&V Kranioti - Foreign Language School

10. Photo Nino - photography by Deanna Leondi

11. nevronas.net

12. όλους όσους μας έστειλαν προσωπικά μηνύματα ή έκαναν αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με την ομάδα μας, εκφράζοντας ένα ειλικρινές ενδιαφέρον.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου για την επιστημονική του υποστήριξη καθώς μας έφερε σε επαφή με πανεπιστημιακά ιδρύματα και οργανισμούς σχετικούς με την επιστήμη του διαστήματος.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Χρήστο Μπαρούς - explorenature.gr για την πολύτιμη βοήθειά του κατά τα drop tests τα οποία έγιναν με χρήση δικού του drone.

Ευχαριστούμε επίσης για τα άρθρα τους (κατά χρονολογική σειρά):

1. Μαριάννα Κουτέλα στο ieidiseis.gr

2. Γιώττα Τέσση στην Εφ.Συν.

3. Κώστας Ασημακόπουλος στο Έθνος

Ευχαριστούμε για τη συμβολή τους στην δημοσιοποίηση της επιτυχίας της ομάδας μας τους δημοσιογράφους:

1. Μάνος Νίφλης, Χρύσα Φώσκολου ("Ανοιχτή Επικοινωνία" - Open Beyond)

2. Φοίβος Κλαυδιανός, Κώστας Πουλακίδας, Σπύρος Σουρμελίδης ("Επί του πιεστηριου" - Kontra Channel)

3. Γιάννης Ντσούνος, Χρήστος Κούτρας ("Αταίριαστοι" - ΣΚΑΙ) καθώς και το Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Ακόμη, ευχαριστούμε - ευχαριστούμε - ευχαριστούμε τους αποφοίτους του σχολείου μας: Μεραμβελιωτάκη Πέτρο, Σταματάκη Οδυσσέα, Αλεξόπουλο Ανδρέα, Γκόλφη Κώστα, Ζιώρη Μέμη και Μπαρτσώκα Θοδωρή, καθώς και τον κ. Θεόδωρο Αργυρόπουλο, οι οποίοι μας βοήθησαν ενεργά σε όλη τη διάρκεια του project.

Τέλος, πολλές ευχαριστίες για την υποστήριξη σε υλικά αλλά κυρίως σε ιδέες εκφράζουμε προς τα μέλη του hackerspace.gr κι ευχόμαστε κάποτε να τους μοιάσουμε σε όσα σπουδαία υλοποιούν!

Η ομάδα v-space

ΥΓ: εντάξει, ας πούμε κι ένα τεράστιο ευχαριστώ προς τους γονείς μας και τους συμμαθητές μας και τους καθηγητές μας και τους φίλους μας. Είμαστε ευγνώμονες που η προσπάθειά μας πήγε καλά και υποσχόμαστε να βάλουμε τα δυνατά μας και στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό!

 
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας