210 7643187Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210 7649008Τηλέφωνο Διευθυντή

Έναρξη Εκπαίδευσης από Απόσταση


αγαπητοί γονείς και μαθητές,

από σήμερα, Δευτέρα 23/3/2020, ξεκινά και επίσημα η προσπάθεια του Σχολείου μας να λειτουργήσει αποκλειστικά ψηφιακά για το επόμενο διάστημα.

Κάποια μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεδιασκέψεων (πλατφόρμα webex) και για κάποια άλλα θα αναρτάται ψηφιακό υλικό για ασύγχρονη διδασκαλία (τα παιδιά θα το μελετούν σε δικό τους χρόνο και θα αποστέλουν απορίες, εργασίες, κλπ).

Παρακαλούμε, με δική σας ευθύνη, να παρακολουθείτε τακτικά τις σελίδες αυτές του σχολικού μας ιστότοπου, ώστε να ενημερώνεστε για τα νέα μαθήματα.

Θα δείτε πως η πρόσβαση σε κάποια μαθήματα απαιτεί κωδικό ΠΣΔ. Εάν δεν έχετε επιτύχει μέχρι τώρα την εγγραφή του παιδιού σας στο ΠΣΔ, παρακαλούμε μην αγχωθείτε. Το ΠΣΔ παρουσιάζει πολλά τεχνικά προβλήματα μέχρι στιγμής.

Η συμμετοχή των παιδιών στα ανωτέρω μαθήματα δεν είναι υποχρεωτική, με την έννοια της λήψης παρουσιών. Το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου μας αναπτύσσει τα παραπάνω μαθήματα με την βαθύτερη επιθυμία και ευχή τα παιδιά να ανταποκριθούν, ώστε να διατηρηθεί η σχέση τους με τη σχολική γνώση μέσα από έναν διαφορετικό τρόπο.

Πρόκειται, κατά κάποιο τρόπο, για ένα στοίχημα: κατά πόσο είμαστε σε θέση, ως σχολική κοινότητα (γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί) να λειτουργήσουμε υπεύθυνα και αποτελεσματικά όταν ο βαθμός ελευθερίας μας αυξάνεται και η σχολική πράξη παύει να είναι υποχρεωτική.

Σας ευχαριστούμε, εκ των προτέρων, για κάθε υπόδειξή σας που θα συμβάλλει στην καλύτερη διεξαγωγή των μαθημάτων από απόσταση.

με εκτίμηση,

η διεύθυνση και οι καθηγητές του 5ου ΓΕΛ Βύρωνα

 

Σημαντικό: Πληροφορίες σχετικά με το Νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

 
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας