210 7643187Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210 7649008Τηλέφωνο Διευθυντή

Συνάντηση του Δημάρχου Βύρωνα με την ομάδα v-space

Η ομάδα "v-space", η οποία συμμετέχει στον διαγωνισμό "CanSat in Greece", δέχθηκε σήμερα πρόσκληση από τον κ. Κατωπόδη, Δήμαρχο Βύρωνα, για μια συνάντηση μαζί του.

Στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί ο Δήμαρχος για το αντικείμενο του διαγωνισμού και τα σχέδια της ομάδας μας.

Η αλήθεια είναι (μεταξύ μας) ότι είχαμε προετοιμάσει τι θα πούμε, γιατί δεν είναι και το συνηθέστερο να σε προσκαλεί σε επίσημη συνάντηση ένας δήμαρχος!  Και είναι και κάπως δύσκολο να πεις με απλά λόγια όλα αυτά τα επιστημονικά πράγματα που κυκλοφορούν στο κεφάλι σου! Και ξαφνικά, χωρίς να το καταλάβουμε, βρεθήκαμε να συζητάμε άνετα και φιλικά σαν με κάποιον μεγάλο φίλο, με την εγκαρδιότητα που έχει η σχέση με τον καθηγητή που αγαπάς.

Είδαμε απέναντί μας έναν άνθρωπο για τον οποίο η υποστήριξη της παιδείας είναι από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες και που, πριν καν το ζητήσουμε, είχε εξασφαλίσει τόσο την οικονομική υποστήριξη της ομάδας μας, την πρακτική βοήθεια σε θέματα που απαιτούν την άδεια του Δήμου, όσο και την ηθική υποστήριξη, γιατί κατά κάποιο εκπληκτικό τρόπο κατάλαβε τι πάμε να κάνουμε και το αγκάλιασε. Δεν στάθηκε όπως οι περισσότεροι στο εντυπωσιακό εξωτερικό περιτύλιγμα ("θα φτιάξουμε έναν δορυφόρο!"), αλλά διέκρινε τον όγκο της δουλειάς που θα απαιτηθεί, το πλήθος των καινούργιων γνώσεων που θα προκύψουν, την αξία αυτής της προσπάθειας. Και του άρεσε. Και μας άρεσε που του άρεσε!

Από το πως συσχετίζονται τα 20g (είκοσι φορές η επιτάχυνση της βαρύτητας) με την ταχύτητα εκτόξευσης του πυραύλου που θα μεταφέρει τον μικρό μας δορυφόρο, μέχρι την πολύ σημαντική επιστημονική δουλειά που επιτελούν οι έλληνες επιστήμονες στο Cern. Από το πόσο σημαντική είναι για την Ελλάδα η τεχνολογική καινοτομία, μέχρι την δική του συμβολή στο να δημιουργηθεί ένα υποστηρικτικό πλαίσιο για όσους μαθητές και όσα σχολεία θέλουν να μπουν σε αυτό το περιβάλλον. Από το τι θα κάνει ο δικός μας δορυφόρος, μέχρι το πως θα γίνουν όσο περισσότεροι συμμαθητές μας συμμέτοχοι στις γνώσεις που θα αποκομίσουμε. Συζητήσαμε, γελάσαμε και τελικά αρνηθήκαμε την προσφορά του: μια μπάλα ποδοσφαίρου με υπογραφές ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού!!!! Εμείς είμαστε του μπάσκετ!

Θέλουμε να κλείσουμε την ανακοίνωση αυτή με ένα μεγάλο ευχαριστώ, προς τον κ. Κατωπόδη, προς την κ. Κλωνάρη (πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας) και τον κ. Φραγκιαδάκη (πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) για την θερμή υποστήριξή τους.


Η ομάδα "v-space"

 

 
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας