210 7643187Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210 7649008Τηλέφωνο Διευθυντή

ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Από τα μέσα Νοεμβρίου φιλοξενούμε κάθε Παρασκευή μεσημέρι στο εργαστήριο του 5ου Λυκείου Βύρωνα την Ομάδα Ρομποτικής του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα.

Οι μικροί, αλλά αξιόλογοι, επιστήμονες της γειτονιάς μας έρχονται κάθε Παρασκευή μόλις σχολάσουν και μένουν στο εργαστήριο του Λυκείου για περίπου 2 ώρες παλεύοντας να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ρομποτάκια με υλικά Lego.

Είναι μια δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου. Οι μαμάδες του Συλλόγου φροντίζουν με το καλύτερο τρόπο για την .. επιβίωση των μικρών επιστημόνων (οι οποίοι έρχονται πεινασμένοι και διψασμένοι μετά από  7 ώρες μάθημα) και ο κ. Αλέξανδρος και η κ. Ελένη φροντίζουν για την μύησή τους στον μαγικό κόσμο της ρομποτικής!

Σσσσσ.... δεν αποκαλύπτουμε ακόμη τα έργα της Ομάδας Ρομποτικής, απλώς σας επιτρέπουμε να ρίξετε ματιές εδώ κι εκεί κατά τις ώρες της δουλειάς μας (δείτε φωτογραφίες πιο κάτω) και ευελπιστούμε μέχρι το καλοκαίρι να σας εκπλήξουμε με τα έργα μας!


 
Το ντοσιέ με τα πολύτιμα μυστικά! Δύο ρομπότ λάμα, αγενή! Όταν σε δουν, φτύνουν (μια μπάλα...)! Κατασκευάζοντας τα ρομπότ λάμα. Η μηχανική κατασκευή στην αρχή είναι πολύ δύσκολη, απαιτεί προσοχή και ακρίβεια. Ζήτω οι καταπληκτικές μαμάδες του Συλλόγου! Νοστιμότατα κεράσματα... Τι θα ηταν όλοι αυτοί οι μικροί επιστήμονες χωρίς τη φροντίδα των μαμάδων;; Ο κ. Αλέξανδρος παρακολουθεί ... υπομονετικά τις προσπάθειες προγραμματισμού. Τι να σκέφτεται άραγε; Κατασκευάζοντας το περιβάλλον του ρομπότ: δεν πρέπει να βγει από τις μαύρες γραμμές. Προβληματισμοί! Χωρίς αυτούς δεν μαθαίνεις! Επίλυση προβλημάτων. Μια δεξιότητα ζωής! Ένα βήμα πριν την τελειότητα! και ... ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας